Directe hulp bij acute financiële nood FBNR Swoosh

Jaarlijks komen duizenden Rotterdammers in zeer nijpende financiële situaties terecht. Acute hulp is veelal nodig. Bijzonder nodig. Als de overheid geen oplossing heeft en mensen tussen wal en schip dreigen te vallen, springt Fonds Bijzondere Noden Rotterdam bij met een eenmalige gift. We zijn voor even het baken van rust in een zee van ellende. Op weg naar een veilige haven.

Urgent en acuut

Wij komen pas in actie als onze hulp bijzonder nodig is. Wanneer niets doen, geen optie is.

Alleen basisbehoeften

Iedereen heeft behoefte aan een stabiele en veilige thuisbasis. Als dat in het geding komt, staan wij klaar om de basis op orde te brengen.

Maatwerk

Met een gift lossen we een concreet probleem op.

Voor Rotterdammers

Veel Rotterdammers hebben ons bijzonder nodig. Hulpverleners kunnen daarom alleen een aanvraag doen voor inwoners van de Maasstad.

Hulpverlener is aanvrager

Welke Rotterdammers onze hulp het hardst nodig hebben, ziet de hulpverlener. Zo weten we dat het goed (terecht) komt.

Gift met perspectief

We bieden alleen hulp waar dat bijzonder nodig is. We brengen met een gift rust en perspectief in de situatie.

FBNR als wegwijzer

Wij laten niemand doelloos ronddobberen. Mocht een aanvraag niet bij ons aansluiten, dan verwijzen we door. Dan helpen we helpen. In woord, met raad en daad.

Rotterdam | Geldzorgen

Rotterdamse fondsen

Past een aanvraag niet binnen deze criteria? Zoek dan verder naar een ander fonds met de fondsenzoeker op de website van de Vereniging Rotterdamse Fondsen.

Rotterdamse Fondsen
FBNR logo background texture

Sta op stoel voor mevrouw

Een 72-jarige mevrouw, die na twee hersenbloedingen halfzijdig verlamd is, woont nog steeds zelfstandig met vier keer per dag hulp van de thuiszorg.

Door haar verslechterende gezondheid kreeg ze het afgelopen jaar een verrijdbare sta-op stoel vanuit de zorgverzekering, essentieel voor haar zorg. Na 26 weken moet ze deze stoel echter zelf huren of kopen, wat ze door haar schulden en bewindvoering niet kan betalen.

Haar aanvraag voor bijzondere bijstand werd afgewezen, met de reden dat dergelijke voorzieningen zelf betaald moeten worden.

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam heeft een gift gegeven waardoor zij de ‘sta op stoel’ kon behouden en er is voorkomen dat ze naar een verpleeghuis moest.

Mama, wanneer gaan we weer warm eten

Mevrouw Touzani heeft al een paar maanden niet meer kunnen koken omdat haar gasfornuis kapot is. Haar magnetron deed het eerst nog wel, maar nu werkt ook die niet meer goed.

Zij en haar vierjarige zoontje eten nu vooral salades en soms eten ze bij haar nicht. Haar zoontje vraagt vaak: “Mama, wanneer gaan we weer warm eten?”

Mevrouw Touzani leeft van een WIA-uitkering waarmee ze nauwelijks kan rondkomen, laat staan sparen voor een nieuw fornuis. Deze uitkering ontvangt ze al ongeveer vijf jaar vanwege volledige arbeidsongeschiktheid.

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam heeft haar een gift gegeven om een nieuw fornuis aan te schaffen, zodat zij en haar zoontje weer kunnen genieten van warme maaltijden.

En dan sta je er plots alleen voor

Shelly’s leven veranderde drastisch toen haar moeder acht jaar geleden overleed en zij eind 2022 ook haar vader verloor. Op negentienjarige leeftijd stond ze er opeens alleen voor.

Ze moest haar ouderlijk huis verlaten en woont nu in een kleine huurwoning die opgeknapt moet worden. Met haar wezenuitkering en bijbanen heeft ze net iets te veel inkomen om in aanmerking te komen voor bijzondere bijstand voor de inrichting van haar huis.

Met haar spaargeld kan ze de vloer betalen en ze heeft oude spullen mee verhuisd. Maar voor gordijnen en lampen is geen geld meer over. Fonds Bijzondere Noden Rotterdam schoot te hulp met een gift van €500,-. Dankzij deze bijdrage kan Shelly haar nieuwe woning inrichten en krijgt ze een beetje rust en warmte in deze moeilijke tijd.