Wij zijn Fonds Bijzondere Noden Rotterdam FBNR Swoosh

Armoede is de ultieme gelijkmaker: het kan iedereen overkomen. Iedereen kan plots stranden. In zulke gevallen is er Fonds Bijzondere Noden Rotterdam. Een anker. Een boei. Een baken van rust. Als het bijzonder nodig is.

Opgericht in 2007, maar nog steeds bijzonder nodig. FBNR is een publiek-private samenwerking die draait op donaties. Fondsen, maatschappelijke organisaties en de gemeente Rotterdam hebben de handen ineen geslagen. En steken diezelfde handen uit de mouwen voor alle Rotterdammers die even uit financiële koers zijn. Voor wie urgente steun noodzakelijk is. FBNR besteedt 100% van haar donaties aan noodhulp. De kosten voor personeel, huisvesting en bedrijfsvoering worden gedragen door de gemeente Rotterdam.

MISSIE

Kleine veranderingen hebben grote impact

Bij FBNR streven we ernaar om in stormachtige tijden een betrouwbaar anker te zijn voor Rotterdammers in nood. We verlichten urgente noodsituaties snel en zorgen ervoor dat basisbehoeften gewaarborgd zijn. Onze bijdragen zijn eenmalige giften gericht op specifieke doelen, zonder structurele financiële ondersteuning. Wij richten ons uitsluitend op noodhulp voor inwoners van Rotterdam, aangevraagd door hulpverleners, waarbij we altijd streven naar een duurzame koers voor verbetering. Samen zorgen we ervoor dat Rotterdammers in nood weer richting kunnen geven aan hun leven.

Bestuur

Het bestuur van FBNR bestaat uit leden die volgens de statuten afkomstig zijn uit de wereld van fondsen, hulpverlening, levensbeschouwelijke organisaties, wetenschap en de gemeente Rotterdam. De leden van het bestuur krijgen geen vergoeding voor hun werkzaamheden.  Bestuursleden zijn:

Richard Scalzo (voorzitter)
Ria van Seventer (vicevoorzitter)
Ignace Schellekens-Franssen (secretaris)
Btisame Boudhan (penningmeester)

Cecile Westerhuis
Joachim Hodes
Marc van Leeuwen
Bas Reintjes
Liesbeth Huwae

Vereniging Urgente Noden Nederland

FBNR is lid van de landelijke Vereniging Urgente Noden Nederland.

Publicaties

Voor de meest recente jaarverslagen, nieuwsbrieven en onderzoeksrapporten klik hier.