Doneren

58.000 Rotterdamse huishoudens moeten rondkomen van een laag inkomen en kunnen net de eindjes aan elkaar knopen. Bij ingrijpende life-events of financiële tegenvallers loopt het dan snel spaak. Dat betekent: geen geld voor boodschappen, huur, tandartsbehandeling, kleding, activiteiten voor kinderen of vervangen van kapotte spullen. Wilt u iets betekenen in het leven van mensen als er acute financiële nood is? Wilt u mensen die het financieel moeilijk hebben perspectief bieden op verbetering van hun situatie? Steun dan het FBNR.

Doneer direct

Om ons werk te kunnen doen hebben we uw hulp hard nodig. Steun FBNR met een gift! Uw bijdrage komt voor de volle 100% ten goede aan de mensen die ondersteuning nodig hebben. FBNR geeft daarmee Rotterdammers in acute nood de moed om weer verder te kunnen. Scroll naar beneden voor het donatieformulier.

Wilt u liever doneren via een periodieke schenking of als bedrijf? Klik dan hier voor meer informatie.

Vertrouwen winnen

“Wij komen in gezinnen die ons niet willen hebben, omdat ouders bang zijn dat wij hun kinderen weghalen. Je ziet het al heel snel als je binnenkomt. Meubels zijn oud en stuk, vloerbedekking en gordijnen zijn kapot. Als ik dan een aanvraag doe bij FBNR voor kinderbedden, en FBNR kent toe, dan ontstaat er vertrouwen bij het gezin, dan kan ik binnenkomen. Je komt en je doet wat, je komt niet alleen maar praten. Daarom ben ik zo blij met het Fonds Bijzondere Noden.”

Gezinscoach bij jeugdhulpverleningsorganisatie Enver.

Afwending ontruiming

“Eerst wilde ik niet onder ogen zien dat ik problemen had. Ik werd depressief. Maar op het laatst moest ik wel. Ik was mijn baan kwijt en ik zou mijn huis uitgezet worden. Aan mijn familie kon ik geen hulp vragen. Ik ben de enige man in onze familie en dan wil je niet laten zien dat het niet goed gaat. En mijn familie heeft het niet breed.”

De 27-jarige Rotterdammer wordt begeleid door de Rotterdamse Douwers. Met een gift van FBNR is een ontruiming afgewend. Hij gaat inmiddels weer naar school en heeft hij werk. Maandelijks betaalt hij nog een aantal kleine schulden af.

‘Hierbij wil ik u hartelijk bedanken voor de gift. Het bedrag was voor mij een hele grote zorg. Door uw steun heb ik nu veel toeslagen weer terug en kan ik weer naar de dokter.’